Juicht en zingt nu de Heer’!

Hierbij presenteren wij u de tweede en nieuwste CD van het Chr. St-Annalands Mannenkoor ‘Door Eendracht Verbonden’. Deze CD is op 15 mei opgenomen met groot enthousiasme van de koorleden en onder leiding van onze bekwame dirigent Koos van der Slikke in de Herv.Kerk van Brielle. Een kerk met een zeer goede akoestiek. De bekende hoboïste Jolanda den Houter en de eveneens bekende organist en pianist Bert Elbertsen gaven hun medewerking op respectievelijk de hobo en de vleugel. Onze organist Leen Heijboer begeleide ons koor op professionele wijze op het prachtige orgel. Ten opzichte van onze eerste CD zijn het allemaal nieuwe nummers. Een aantal ervan hebben we reeds bij diverse concerten uitgevoerd en andere zijn geheel nieuw. Als titel is gekozen ‘Juicht en zingt nu de Heer’!’ naar het gelijknamige toepasselijke lied wat u op de CD terug vindt. Want dat mag en moet toch ons doel zijn, samen te zingen tot eer van God onze Schepper. Op de eerste plaats dank aan Hem, dat we zo samenbindend (DEV) met elkaar onze stem mogen gebruiken om Hem te loven en te prijzen. Als afsluiting van de intensieve maar mooie opnamedag zongen we met iedereen die ter plaatse een taak had die dag, ‘Grote God wij loven U’. Het klonk in deze prachtige ruimte indrukwekkend. We hopen dat het beluisteren van deze CD velen tot zegen mag zijn, en mogelijk ook tot troost. Namens het bestuur, koorleden, dirigent en organist wensen we u veel luistergenot toe.

foto voorzijde: Hervormde kerk St Annaland, waarin het mannenkoor haar repetities houd en haar jaarconcert.

Dirigent Koos van der Slikke:
Geboren op 6 februari 1955 te Scherpenisse. Vanaf zijn 7e tot zijn 14e jaar volgde hij orgellessen. Op 13-jarige leeftijd krijgt hij in 1969 zijn aanstelling als kerkorganist in de Gereformeerde Gemeente te Scherpenisse. Verder was hij dirigent van het Gemengd koor “Asaf” te Goes (100 leden) van 1993-2003 en van 1985 tot 2014 was hij dirigent van Gemengd koor “de Lofstem” uit Scherpenisse Daarbij was hij met regelmaat 2e dirigent bij verschillende mannenkoren en gemengde koren. Ook geeft hij begeleiding als dirigent en / of organist bij duetten en solisten. Momenteel is hij sinds 2006 dirigent van het Chr. mannenkoor “Door Eendracht Verbon- den” te St-Annaland.

organist Leen Heijboer
Geboren op 23 januari 1974 in St. Annaland. Muziek maken zat er al heel vroeg in. Toen hij 9 jaar oud was is hij orgellessen gaan volgen aan de Zeeuwse Muziek School. Hij heeft daar alle diploma`s behaald. In de Gereformeerde Gemeente van St. Annaland is hij op 12 jarige leeftijd hulporganist geworden en later één van de vaste organisten. Toen hij trouwde is hij in Sint Maartensdijk gaan wonen. Daar werd hij organist van de Hervormde Gemeente wat later Hersteld Hervormde Gemeente werd. Hij is vaste begeleider bij verschillende koren zoals, Christelijk Sint Annalands mannen- koor Door Eendracht Verbonden, Gemengd koor Sursum Corda uit Krabbendijke en Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth.

Jolanda den Houter
Geboren in 1970 te Dordrecht, kreeg al op zesjarige leeftijd de eerste blokfluitlessen.